RF Радиочестотен лифтинг

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РАДИОЧЕСТОТНИЯ ЛИФТИНГ?

Радиочестотният лифтинг е нов нехирургически метод за подобряване структурата на кожата ,като се използва успешно, както за терапии на лице, така и на тяло. Целта на радиочестотата е да генерира висока темепратура в дълбоките слоеве на кожата (дермата), където еластиновите и колагенови нишки като скеле поддържат кожата опъната, стегната и здрава. За разлика от хирургическия лифтинг, където няма промяна в структурата на кожата и тя продължава да старее със същите темпове, то радиочестотният лифтинг активизира фибропластите да произведат нов колаген. Дермата се удебелява, реконструира се овала, фините бръчки изчезват и кожата е видимо по-млада и стегната
Подходящ е за стягане на контура на лицето, изглаждане на финните бръчки, подмладяване кожата на лицетопремахване на целулит и подобряване формите на тялото , най-вече стягане и подобряване текстурата на кожата.

Радиофреквенцията генерира топлина в дълбоките слоеве на кожата/мастните депа/. Високата температура е необходима, за да се получи свиване на съединителната тъкан и елиминиране на ненужната вода от клетките. Процесът се контролира с термометър който е вграден в самия накрайник на апарата.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ ТЕРАПИЯТА РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ ДЕЙСТВА?

Оптималната температура която трябва да се постигне е 39-43 градуса ,което се усеща като затопляне и никога не води до изгаряния. При апаратите за радиочестота с ниско качество и цена опасността от изгаряния е голяма поради липсата на датчик за измерване на температурата.

Радиочестотният лифтинг в Естетичен център”ВИТАЛАЙЗ” се изпълнява с апаратура с доказани качества ,като в момента работим с два апарата за радиочестотна терапия. Единият разполага с по-мощна радиочестотна енергия и служи предимно за лифтинг, за стягане/тайтънинг/на лице и тяло , а другият е с по–малка енергия , но разполага с мощна вакуумна система за дренаж и вибрация, което позволява едновременно да стяга и дренира, а вибрацията и инфрачервената светлина включени като опция осигуряват  един изключително приятен и полезен масаж.

КАКВО СЕ СЛУЧВА В ТЪКАНИТЕ?

Механизмът на работа на радиочестотния лифтинг може да се обясни чрез следните 3 фази -> радиочестотата превръща вибрациите в топлина -> електромагнитните вълни предизвикват трептене на водните молекули, това трептене превръща електромагнитната енергия в топлинна енергия -> топлината предизвикварегенерация на колагена, засилване на кръвообръщението, стягане на кожата.

Топлината генерирана от радиофреквентния накрайник , повишава локалният метаболизъм и подобрява циркулацията на кръвта и лимфата. Тя стопява фиброзната съединителна тъкан, която придърпва кожата и я прави неравна. Освен това разтваря мембрата на мастните клетки и мазнините навлизат лимфообръщението. По естествен начин с поемането на повече вода те се изхвърлят чрез отделителната система на организма.

Радиочестотният лифтинг се използва освен за елиминиране на целулита и за образуването на нов колаген. Топлината генерирана от апарата води до мощно стимулиране на фибробластите,тоест до неоколагеногенеза .Това означава производство на нов колаген,който може да повдигне брадичката, да оформи контура на лицето , да постигне цялостен лифтинг на лицетода се намали дълбочината на назолабиалните бръчки .

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СЕ ПРЕПОРЪЧВАТ ЗА НАЙ-ДОБЪР ЕФЕКТ

Опита до сега показва ,че за получаване на трайни резултати са необходими между 6 и 10 процедури ,които се извършват в итервал от 3 do 6 седмици (това е необходимото време за производство на нов колаген). Препоръчително е след курса да се прави по една процедура на всеки 6 месеца. Най-ясен резултат след цикъла се наблюдава на втория, третия месец след процедурите. Тези схеми са валидни при процедурите за лице.

Цена:

56 лв. за единична процедура

45лв. при закупен пакет от минимум 6 бр.