OXY терапии

OXY терапии

КИСЛОРОДНАТА терапия или още БИООКСИТЕРАПИЯТА е относително ново направление в козметологията.
Известна е още като КИСЛОРОДНА МЕЗОТЕРАПИЯ, КИСЛОРОДЕН ПИЛИНГ или КИСЛОРОДНО ВЛИВАНЕ.
Кислородът е един от основните фактори за здравия жизнен вид на кожата. Той е източник на живот за всички клетки и е необходим на организма, за да живее.
Динамичният ритъм на ежедневието, постоянния стрес, увеличените нива на замърсяване, работата в затворени климатизирани помещения, небалансираното хранене и липсата на достатъчно физическо натоварване водят до недостиг на кислород.
Кожата като бариерен и най-голям орган започва бързо да страда – повяхва, посивява, дехидратира се, губи блясък и тургур, регенеративните процеси се забавят.
Провокирани от тези фактори, физиолози и дерматолози разработват метод за допълнителна активна доставка на кислород, наречена кислородна мезотерапия.
🌬Струя чист кислород(97-98%) се впръсква под налягане, достигайки до най-дълбоките кожни слоеве. Тъканите се насищат с кислород, който на клетъчно ниво активира и регулира жизнените функции на кожата. Кислородът не само прониква във всички слоеве, но и изпълнява функцията на проводник (КИСЛОРОДНО ВПРЪСКВАНЕ) на активни козметични средства, прилагани по време на терапията.
С кислородната струя се въвеждат:
хиалуронова киселина – за хидратация и лифтинг ефект;
гликолова киселина – за пилингов, хидратиращ и избелващ ефект, себорегулация;
ретинол (Vit A – киселина) – за подмладяващ лифтинг ефект;
кожикова киселина – за изсветляване на кожата и изравняване на тена;
аскорбинова киселина (Vit C) – за себорегулация, избелване, подмладяване;
алое вера – за хидратация и стягащ ефект;
азиатска цинтела – има ревитализиращ ефект.
Ефектите на кислорода върху кожата са: ускоряване на метаболитните процеси в клетките; повишено кръвообръщение; ускорена регенерация; подобрено клетъчно дишане и елиминиране на отпадъчните продукти и токсини. Допълнени от ефектите на транспортираните дълбоко козметични средства, кожата се тонизира, тена просветлява, порите се свиват, бръчките намаляват и се изглаждат. Кислородът действа антибактериално върху кожата и възпалителните процеси бързо отзвучават.
КИСЛОРОДНАТА ТЕРАПИЯ няма противопоказания и ограничения и е подходяща както за тийнейджъри с акнетични кожи, така и за пациенти в средна и зряла възраст.
В зависимост от възрастта, състоянието на кожата и проблемите се правят серии терапии от 6 до 10 един път седмично.

 

Цена: 35 лв. за единична процедура, пакет от 5 процедури – 150 лв.